Rezultate

Ajutăm românii să plătească mai puțin pentru energia electrică

imaginea reprezinta o familie si langa ea textul ajutam romanii sa plateasca mai putin pentru energia electrica

Știai că datorită liberalizării prețurilor la energia electrică poți să îți negociezi prețul pe care îl plătești și poți ajunge să plătești mai puțin pentru electricitate?

De la 1 ianuarie 2021, prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici nu mai este stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ci se formează liber, reflectând condițiile din piață.

𝐀𝐢 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞 𝟑𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐞𝐳𝐢 𝐮𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭 cu furnizorul și să primești prețuri mai mici pentru energia consumată. Poți compara prețurile furnizorilor aici: https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife

𝐏𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞 a furnizorului de energie electrică este gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic. În scopul încheierii unui nou contract de furnizare a energiei electrice trebuie să luați legătura cu orice furnizor de energie electrică, să alegeți cea mai bună ofertă accesând „Comparatorul de oferte-tip” sau să așteptați acasă o informare privind procesul de liberalizare, precum și un Formular de selecție ofertă de la furnizorul actual.

Guvernul liberal a căutat cele mai bune soluții pentru ca fiecare român să poată beneficia de servicii de calitate, la un preț rezonabil.

Guvernul Orban a eliminat, prin OUG 1/2020, prevederile din controversata OUG 114/2018 marca PSD, Dragnea și Vâlcov. Ordonanța 114/2018 prevedea prețuri plafonate la gazele livrate de producătorii interni și tarife reglementate la energia electrică folosită pentru consumul casnic, până în februarie 2022. Practic, prin OUG 1/2020 a fost stabilit ca piața să redevină liberă, așa cum era înainte de OUG 114.