Diaspora

Ghid reîntoarcere români din Diaspora 2021

imaginea reprezintă un document cu tilpul ghid pentru reîntoarcerea românnilor acasă

Departamentul pentru românii de pretutindeni a pregătit un Ghid de reîntoarcere pentru românii din diaspora, actualizat pentru anul 2021.

Ghidul pentru reîntoarcere a românilor din diaspora poate fi consultat mai jos.

Reîntoarcerea românilor acasă este un subiect extrem de drag mie. Avem nevoie de români, acasă. Trebuie să ne simțim bine în România, trebuie să avem posibilitatea să ne găsim locuri de muncă pentru a ne susține familiile, trebuie să ducem o viață confortabilă și trebuie să trăim într-o țară de care să fim mândri.

Ghidul realizat de Departamentul pentru românii de pretutindeni are la bază informații oferite de mai multe Ministere și ajută românii din diaspora să înțeleagă ce trebuie să facă pentru a se întoarce acasă. Acesta cuprinde informații despre patru domenii importante:

  1. Reînnoirea actelor
  2. Echivalarea și continuarea studiilor
  3. Servicii medicale, angajare, drepturi sociale
  4. Climat economic și fonduri nerambursabile

Ghidul este dedicat românilor care se gândesc să se întoarcă acasă însă nu știu care sunt pașii legali pentru a face acest lucru. Mai mult decât atât, acesta cuprinde informații despre cum vă puteți angaja în România, astfel încât să vă puteți susține familia liniștit!

Avem o țară minunată care își merită oamenii și care trebuie să îi țină acasă. Motivul pentru care eu am candidat și pentru care sunt în Parlamentul României, este ca să fac viața românilor din diaspora mai ușoară. Vreau să dau dovadă de transparență și voi da tot ce pot, pentru a reprezenta corect românii din diaspora. Mă bucură să văd ca nu sunt singur în atingerea acestui obiectiv.

Felicit oamenii implicați în acest proiect, ați făcut o treabă excepțională!