1000 români repatriați prin programul StrartUp Diaspora

Peste 1000 de români au fost repatriați prin proiectul Start-Up Diaspora, iar peste 2100 de persoane au avut salariile asigurate. Acest fapt s-a consolidat printr-o cifră de afaceri a firmelor care a depășit 100 milioane lei. Ministerul Fondurilor Europene a avut la dispoziţie o finanţare de 76 de milioane de euro, aprobată prin programul Diaspora Start-Up, cofinanţat din fonduri europene.

Scăderea facturilor la gaz și electricitate

Partidul Național Liberal oferă soluții de sprijin pentru protecția românilor în criza globală a creșterii prețurilor la energie prin: plafonarea prețurilor la energie electrică și gaz, posibilitatea de a amâna factura (pentru consumatorii vulnerabili), precum și compensarea unor părți din facturile la energie electrică.

Reintegrarea copiilor proveniți din diaspora în sistemul de învătământ românesc

Asistăm astăzi la fenomenul unei inversări în ceea ce privește migrația românilor. Adesea am militat pentru reîntoarcerea conaționalilor noștri acasă, însă cu o singură condiție: să le oferim condițiile de trai optime pentru a nu le îngreuna viața odată reîntorși pe meleagurile românești.

20 de milioane de euro pentru tinerii din Diaspora

Premieră în alocarea de fonduri pentru agricultură: 20 de milioane de euro pentru tineri fermieri, din diaspora, care se instalează pentru prima dată ca șefi de exploatație.

Premiu: antreprenorul anului în diaspora

Sunt mândru că sunt liberal și consider că afacerile sunt motorul principal al economiei. Am fost onorat să primesc premiul Repatriot pentru antreprenorul anului în Diaspora în anul 2021.